середа, 03 вересня 2014 12:15

Домовленість про припинення вогню - елемент політичної гри - політолог

Домовленість про припинення вогню - елемент політичної гри - політолог
Фото: nashidni.org

Політолог Євген Магда розцінює домовленість Порошенка і Путіна про припинення вогню на Донбасі, як елемент конкурентної політичної гри. Водночас він відкидає можливість яких-небудь поступок з боку українського президента.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Не думаю, що Порошенко чимось поступився. Швидше за все - це елемент тактичної політичної гри. Якщо ми подивимося на сайт російського президента, то побачимо, що там прозвучала констатація: мовляв, думки президентів практично повністю спадають у розв'язанні цього конфлікту. Але ж ми розуміємо, що цього не може бути. Це як в забитому мамонті: хтось бачить м'ясо, хтось бивні а хтось вовну. Отак і в цьому діалозі, змісту якого достеменно суспільство не знає. А знають лише Порошенко і Путін. Кожна зі сторін в межах цієї конкурентної гри намагається я показати те, що їй більш вигідно і потрібно. Путіну вигідно показати, що начебто Порошенко з ним домовився. І таким чином спровокувати негативну реакцію в Україні. Порошенку цікаво показати, що його мирну ініціативу про припинення вогню підтримує навіть Путін", - пояснив експерт.

Політолог сумнівається у тому, що бойові дії в зоні АТО справді припиняться, хоча й зазначає, що мир на Донбасі вкрай необхідний.

"На жаль цього не станеться. Тому що є така сторона, як представники ДНР і ЛНР, які займають цікаву позицію. Коли їм вигідно вони кажуть: ну звичайно, нас же попросив Володимир Володимирович, як ми можемо відмовити. А коли їм і Кремлю це не вигідно, на поступки не погоджуються", - зазначив Магда.

Він зауважив, що наразі між Україною та Росією відбувається так звана гібридна війна, яка полягає не лише в бойових діях, а й у розхитуванні ситуації всередині українського суспільства.

"Путіну набагато вигідніше, якщо українська влада буде знесена самими українцями. Для цього запускаються чутки в соцмережах, використовуються різноманітні маніпуляції. А найкращий спосіб маніпуляції — це напівправда. Росія досягла неабияких успіхів у веденні такої гібридної війни проти України. Тому що вона до неї готувалася. Нам українцям у нинішній ситуації треба бути скептиками і усвідомлювати, що йде серйозне протистояння і на кону стоїть суверенітет і незалежність нашої держави", - сказав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Домовленість про припинення вогню - елемент політичної гри - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі