вівторок, 29 вересня 2020 13:18

Долі тих, хто лежить у Бабиному Яру, є частиною української долі й української історії – Порошенко

  Екс-президент Петро Порошенко закликав продовжити роботу над меморіалом Бабиного Яру
Екс-президент Петро Порошенко закликав продовжити роботу над меморіалом Бабиного Яру

П'ятий президент України, лідер "Європейської Солідарності" закликав українську владу продовжити розробку державної Концепції меморіалізації Бабиного Яру, що була створена українськими істориками, представлена громадськості у лютому 2019 року та рецензована міжнародними експертами.

Про це, сьогодні, у День пам'яті жертв Бабиного Яру, Петро Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook.

"Бабин Яр — спільна трагедія єврейського і українського народів, незагоєна рана, що уже 79 років відкликається болем у кожному небайдужому серці.

Впевнений, наша єдність не дасть темним тоталітарним часам повернутися. У цьому контексті створення Меморіального музею пам'яті жертв Бабиного Яру та комплексна меморіалізація Бабиного Яру має велике значення для всього людства.

Наші діти, коли виростуть, мають пам'ятати, що долі тих, хто лежить у Бабиному Яру, є частиною української долі й української історії. Тому я разом із численними активістами закликаю владу продовжити розробку державної Концепції меморіалізації Бабиного Яру, що була створена українськими істориками, представлена громадськості у лютому 2019 року та рецензована міжнародними експертами", - заявив він.

На його переконання, тільки ретельно збережена історична правда не дасть спекулювати на пам'яті минулого і мотивуватиме сучасних і майбутніх політиків до мудрих цивілізованих рішень.

"І хоч зараз наша земля уже 6 років страдає від зазіхань агресора, впевнений, ми продовжимо будувати Україну на засадах гуманізму, толерантності, гідності і свободи і пам'ятатимемо про небезпеку, що несуть авторитаризм, дискримінація і нетерпимість", - підсумував п'ятий президент.

Зазначимо, сьогодні у Києві відбудеться хода в пам'ять жертв Бабиного Яру.

Нагадаємо, минулого року президент України Володимир Зеленський відвідав Бабин Яр 29 вересня в 78-ю річницю трагедії вже після офіційних заходів, а також критики головного рабина Києва та України Якова Дов Блайха.

Зараз ви читаєте новину «Долі тих, хто лежить у Бабиному Яру, є частиною української долі й української історії – Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі