неділя, 29 квітня 2007 11:51

Дочку Акаєва госпіталізовано після 9-годинного допиту

Дочка колишнього президента Киргизії Бермет Акаєва була госпіталізована після майже дев"ятигодинного допиту у слідчого Кемінського РОВД Чуйської області Киргизії, який закінчився о другій годині ночі. Киргизькі правозахисники розцінили вчорашній допит Акаєвої як порушення міжнародних норм, які забороняють проводити допити пізніше 10 години вечора.

Приблизно за годину після закінчення допиту 35-річна жінка відчула себе погано і прибула машина "Швидкої допомоги", зафіксувавши різке падіння артеріального тиску, доставила її в Кемінську районну лікарню. Лікарі наполягли на госпіталізації пацієнтки, яка, крім того, перебуває в стані депресії.

Дочка колишнього президента допитується місцевою міліцією як свідок у кримінальній справі про масові безлади в селищі Кемін, які відбулися, коли місцевий суд розглядав питання про позбавлення Бермет Акаєвої права балотуватися до парламенту.

В п"ятницю судова колегія Верховного суду ухвалила рішення позбавити Бермет Акаєву статусу кандидата на довиборах до парламенту по Кемінському виборчому округу за порушення "цензу осідлості". Прихильники Акаєвої вибили вікна в будівлі суду і утримували суддів в приміщенні, вимагаючи винести ухвалу на користь дочки екс-президента. Чуйська обласна прокуратура Киргизії порушила кримінальну справу про масові безлади в ніч на 24 квітня, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Дочку Акаєва госпіталізовано після 9-годинного допиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі