понеділок, 14 квітня 2014 13:53

Дочасні парламентські вибори не вигідні КПУ, ПР та УДАРу — експерт

Дочасні парламентські вибори не вигідні КПУ, ПР та УДАРу — експерт
Фото: www.poltava.pl.ua

 Політолог Михайло Басараб сумнівається у тому , що парламентські вибори в Україні відтермінують, хоча й не виключає того, що такі розмови ведуться всередині політикуму.

Про це він розповів в коментарі Gazeta.ua.

"Розмови про недоторканність цього скликання Верховної Ради до 2017 року дійсно можуть ходити. Я не виключаю, що партії які раніше представляли вчорашню владу найбільше зацікавлені в цьому. Наприклад, фракції КПУ та Партії регіонів не мали б такого представництва у складі нового парламенту", - сказав експерт.

Він також вважає найбільш незацікавленим у дочасних виборах до Ради частину "УДАРу".

"Ця політична сила має високі ризики розчинитися в новій політичній структурі Петра Порошенка. На рівні певної групи депутатів партії "УДАР", у яких низькі шанси потрапити до парламенту, може також бути небажання дочасних парламентських виборів. Але я не думаю, що їхня думка буде визначальною", - зауважив Басараб.

Що стосується лідерки БЮТ Юлії Тимошенко, то вона, на думку експерта, навпаки зацікавлена у переформатуванні парламенту.

"З минулих виборів відбулося дуже багато змін у стані її політичної сили. Ми бачимо проблеми з контролем Юлією Тимошенко партії "Батьківщина". Нині вона на волі і в новому статусі і потрібно повертати вплив на свою політичну силу і вибори - це також можливість повернути свій вплив на свою політичну силу", - вважає експерт.

Він переконаний, що новообраний президент України буде зацікавлений у дочасних парламентських виборах, "оскільки з таким парламентом працювати надзвичайно складно".

У свою чергу запит оновлення законодавчого органу існує і в суспільстві.

"Небажання провести дочасні парламентські вибори йде в розріз з вимогою української спільноти. Це матиме відповідну реакцію. Не виключаю, що дуже скоро, можливо навіть у цьому році, ми будемо свідками масових протестів, якщо влада буде намагатися уникнути перезавантаження", - зауважив експерт.

Нагадаємо, що в ЗМІ з'явилася інформація про те, що між  політичними елітами досягнута домовленість із приводу недоторканності цього скликання ВР до 2017 р.

Зараз ви читаєте новину «Дочасні парламентські вибори не вигідні КПУ, ПР та УДАРу — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі