вівторок, 10 червня 2008 13:22

Добкіну повернули доступ до держтаємниці

Окружний адміністративний суд Харковськой області задовольнив позов міських властей до управління СБУ. Суддя Мальвіна Данілова вирішила: мера Харкова Михайла Добкіна позбавили доступу до держтаємниці незаконно.

Вона ухвалила: висновки акту СБУ, на підставі якого Добіина позбавили доступу до секретних документів, визнати недійсними, а розпорядження голови облдержадміністрації скасувати.

Міського голову позбавили доступу до секретної державної інформації наприкінці вересня 2007-го року. Відразу ж після цього власті подали позов до суду. Добкін відразу ж заявив, що йому заборонили користуватися секретними документами безпідставно, називав дії обладміністрації і СБУ "політичною акцією".

Аргументи юристів облдержадміністрації такі: під час перевірки Служба безпеки з"ясувала, що мер тричі їздив за кордон, не повідомивши про це губернатора. Начальник юридичного департаменту ОДА Валерій Даугуль пояснював, що саме голова обласної адміністрації дає доступ до таємниці і навіть про службові відрядження міський голова повинен повідомляти губернатора.

Тепер у другої сторони є 10 днів, щоб оскаржити рішення судді, повідомляє Медіапорт.

Зараз ви читаєте новину «Добкіну повернули доступ до держтаємниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі