середа, 30 травня 2007 14:45

Для свого захисту Цушко вимагав вертоліт і 1,5 тисячі солдатів

Командуючий Внутрішніми військами Олександр Кіхтенко заявляє про те, що міністр внутрішніх справ Василь Цушко 25 травня звертався до нього із проханням про виділення вертольота, трьох снайперських пар, а також двох спецавтомобілів "Торнадо" і 1,5 тис. військовослужбовців для забезпечення плану "Фортеця", розробленого для охорони адміністративних будинків Міністерства внутрішніх справ.

Про це Кіхтенко сказав у середу.

План "Фортеця" передбачає посилення охорони адмінбудівель МВС під час масових заходів.

"Відповідно до цього плану, я повинен був виділити 1,5 тисячі військовослужбовців Внутрішніх військ на охорону будинків, а також вертоліт, три снайперські пари, два спецавтомобілі "Торнадо" для начальника МВС Києва", - сказав Кіхтенко.

З його слів, Цушко також просив направити в Київ спецпідрозділ "Омега".

Кіхтенко також сказав, що Внутрішні війська повинні були забезпечувати охорону під час проведення футбольного матчу "Динамо" Київ - "Шахтар" Донецьк 28 травня.

Для цього було виділено 2 тис. військовослужбовців.

"Але, відповідно до рішення начальника МВС Києва, ми перебували в резерві, а на матч було направлено спецпідрозділ "Беркут" з різних регіонів країни й військові курсанти", - повідомив Кіхтенко.

Він також сказав, що військовослужбовці здійснювали супровід на матч автобусів з уболівальниками "Шахтаря".

Президент Віктор Ющенко 25 травня вивів Внутрішні війська з підпорядкування Міністерства внутрішніх справ і ввів їх у безпосереднє підпорядкування Президентові.

Удень 24 травня співробітники "Беркута" зламали вхідні двері в Генпрокуратуру й двері в приймальню генпрокурора.

Все це сталося після звільнення генерального прокурора Святослава Піскуна, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Для свого захисту Цушко вимагав вертоліт і 1,5 тисячі солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі