понеділок, 04 жовтня 2010 18:53

Для працівників секретаріату Кабміну ввели дрес-код

Для працівників секретаріату Кабміну ввели дрес-код

Службовцям секретаріату Кабінету міністрів України наказом міністра Кабміну Анатолія Толстоухова рекомендовано при виборі повсякденного робочого одягу віддавати перевагу синьому і сірому і не ходити два дні поспіль в одному і тому ж.

Чорний, відповідно до рекомендацій, вважається доречним під час урочистих і траурних заходів.

Відповідні рекомендації затверджені наказом секретаріату уряду "Про затвердження рекомендацій щодо зовнішнього вигляду (дрес-коду) працівників секретаріату Кабінету міністрів" N 155 від 30 вересня 2010 г, текст якого оприлюднений на сайті Кабміну в понеділок.

"Діловому вбранню державного службовця властиві традиційні забарвлення, які можна назвати класичними: темно-синій, сірий, бежевий, темно-коричневий, оливковий, кремовий, колір слонячої кістки. Перевага віддається синьому і сірому кольорам, їхнім темним відтінкам в холодну пору року і світлим, пастельним - в теплу. Така кольорова гамма більше всього сприяє продуктивності ділових відносин", - відмічено в рекомендаціях.

Крім того, під час вибору одягу держслужбовцем "слід враховувати особливості фігури людини (зріст, поставу, повноту), колір шкіри, очей, волосся, а також вік. При цьому "не обов"язково дотримуватися модних віянь, слід знайти свій індивідуальний стиль, який потім може варіюватися відповідно до змін моди". Проте, "краще вдягатися просто, ніж з претензією. Варто уникати авангардних напрямів і "писку моди".

У рекомендаціях передбачено, що костюм службовців повинен бути завжди добре відпрасований, сорочка, блуза - свіжими, взуття - начищене і без збитих підборів.

Одяг повинен відповідати місцю, часу і характеру діяльності державного службовця.

"Діловий етикет чітко визначає, що два дні поспіль не можна ходити на роботу в одному і тому ж вбранні", - також сказано в тексті.

Як повідомлялося раніше, цим же наказом відвідувачам будинку уряду і його Клубу також рекомендовано орієнтуватися на подібний стиль одягу.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Для працівників секретаріату Кабміну ввели дрес-код». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі