понеділок, 03 травня 2021 14:08

Для мешканців ОРДЛО хочуть спростити оформлення паспортів

Для мешканців ОРДЛО хочуть спростити оформлення паспортів
Законопроєкт ініціює "Слуга народу". Фото: freeradio.com.ua

Фракція "Слуга народу" ініціює законопроєкт про спрощення оформлення українських паспортів на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомив заступник голови фракції Максим Ткаченко.

За словами депутата, із 2016 року реєстрацію місця проживання передали до повноважень місцевої влади – сільських, селищних або міських рад.

"Якщо людині з луганською чи донецькою реєстрацією потрібно змінити фото у паспорті або зробити у ньому якісь позначки, жодна місцева рада не зможе цього зробити", - пояснив Ткаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні узаконили цифрові паспорти

Особливо гостро стоїть проблема для молоді, яка вперше отримує український паспорт, бо у ньому взагалі немає позначки про реєстрацію місця проживання.

Фракція пропонує законодавчо закріпити можливість мешканцям непідконтрольної частини Донбасу та Криму звертатися до будь-якого відділення Державної міграційної служби України й отримати паспорт чи вклеїти в нього фотокартку.

Там же можна буде поставити позначку про реєстрацію за адресою фактичного проживання – у Луганську, Донецьку, Сімферополі.

"Ми також скасовуємо довідку про підтвердження місця перебування для переселенців та людей, що залишилися по той бік лінії розмежування", - додав Ткаченко.

Члени фракції "Слуга народу" обговорять можливу відставку глави МОЗ Максима Степанова. Засідання запланували на 13 травня. Міністра теж запросять на засідання. Саме тоді нардепи заслухають Степанова.

Зараз ви читаєте новину «Для мешканців ОРДЛО хочуть спростити оформлення паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі