четвер, 10 лютого 2011 17:35

Для іноземців пропонують запровадити тести на знання української мови

Для іноземців пропонують запровадити тести на знання української мови

Народні депутати від партії "Наша Україна" Андрій Парубій та Лілія Григорович пропонують ввести письмове та усне тестування на знання Конституції України та української мови для осіб, які претендують отримати громадянство України.

Депутати пропонують внести відповідні зміни у Закон України "Про громадянство України", повідомляє прес-служба "Нашої України".

На думку авторів законопроекту, введення додаткових умов для отримання громадянства України сприятиме безконфліктній інтеграції іноземців та осіб без громадянства в соціально-культурний та правовий простір української держави.

Також такі зміни мають привести національне законодавство у відповідність до стандартів країн Європейського Союзу. Автори звертаються до позитивного досвіду таких країн як Франція та Естонія, національне законодавство яких передбачає складання іспитів на знання Конституції та мови держави.

Окремо народні депутати пропонують внести уточнення щодо умови для претендентів на громадянство підтвердити законні джерела існування. Сьогодні державні чиновники фактично на свій розсуд вирішують, яка сума доходів чи заощаджень кандидата буде достатньою в тому чи іншому випадку.

Законом передбачається встановити, що джерела існування в сукупності мають становити не менше прожиткового мінімуму громадян.

Зараз ви читаєте новину «Для іноземців пропонують запровадити тести на знання української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі