середа, 19 квітня 2017 13:35

Дії влади грають на руку Кремлю - Кравчук

Дії влади грають на руку Кремлю - Кравчук
Леонід Кравчук назвав причини, чому за три роки АТО не назвали війною. Фото: 1492news.com

Українська влада не може назвати антитерористичну операцію війною, побоюючись повномасштабного вторгнення Росії.

Таку думку висловив перший президент Леонід Кравчук в інтерв'ю виданню Politeka.

"Є чимало причин, чому наша влада не назвала війну війною. Я вважаю, що основна полягає в тому, що українська влада досі не готова назвати події, що відбуваються на Донбасі. Іншими словами, влада не готова взяти на себе відповідальність і назвати справжні причини того, що відбувається.

Влада не впевнена в тому, що, назвавши все своїми іменами, не почнеться широкомасштабна війна з Росією. Саме тому навколо цієї теми відбуваються всілякі інсинуації та недомовленості. Все це, безперечно, грає на руку російській владі, яка є агресором і веде реальну війну проти України. Хіба що в цій війні не задіяна авіація.

Судячи з усього, прекрасно розуміючи інтереси Росії, деякі представники бізнесу і хлопці зі Cходу України докладають максимум зусиль, щоб не називати речі своїми іменами, а конкретно - війну війною. Якщо у нас немає війни, то у нас залишаються зовсім інші взаємини з Росією", - зазначив Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас немає миру з однієї причини - росіяни не зацікавлені" - Порошенко в Лондоні

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Дії влади грають на руку Кремлю - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі