пʼятниця, 22 січня 2021 19:54

Дивний спектакль: в ОП відреагували на лист Тупицького із скаргами

Дивний спектакль: в ОП відреагували на лист Тупицького із скаргами
Фото: umn.ua

Радник глави ОП Михайло Подоляк відреагував на лист очільника КСУ Олександра Тупицького до президента Володимира Зеленського.

В листі він говорив про "блокування роботи КСУ", просив звільнити співробітників Управління держохорони, які не пускають його до суду, і скликати з цього приводу РНБО. Проте, ОП не керує охороною суду, заявив Подоляк.

Він також нагадав, що Офіс президента не модерує процес допуску чи недопуску будь-кого до будівлі КСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тупицький написав листа Венедіктовій: щоб Зеленський поновив на посаді

"Незнання Тупицьким процедури роботи режимних установ і спроба перетворити рутинну подію на медійний скандал викликає подив. Якщо він досі не зміг усвідомити, що юридично обґрунтоване відсторонення від роботи означає зокрема й неможливість пройти на робоче місце, то радимо йому проконсультуватися з юридично підкованою людиною для отримання відповідних роз'яснень. Після яких він, нарешті, зможе припинити розігрувати дивний спектакль перед входом до будівлі КСУ і дискредитувати держінститути", - сказав радник глави ОП.

Подоляк наголосив, що Тупицький "в законному порядку отримав обґрунтовану підозру", тому не може просто приходити на своє робоче місце і "робити вигляд, що нічого не відбувається".

Президент Володимир Зеленський відсторонив Олександра Тупицького від посади судді КСУ на два місяці після клопотання Офісу генпрокурора.

ДБР повідомило йому про підозру за ч. 2 ст. 384, ст. 386 (завідомо неправдиві свідчення, поєднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від дачі свідчень) Кримінального кодексу України. Тупицький не визнає себе підозрюваним - за його словами, судді КСУ має повідомити про підозру генпрокурор або людина, що виконує його обов'язки.

За даними слідства, Тупицького підозрюють в тому, що він "в корисливих інтересах і в інтересах колишнього голови Вищого господарського суду України" підкупив свідка, щоб той відмовився давати свідчення або дав неправдиві свідчення.

Зараз ви читаєте новину «Дивний спектакль: в ОП відреагували на лист Тупицького із скаргами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі