понеділок, 17 травня 2021 10:20

Дивиться на схід, а не на захід: Рябошапка про загрозу Єрмака для Зеленського

Дивиться на схід, а не на захід: Рябошапка про загрозу Єрмака для Зеленського
Екс-генпрокурор Руслан Рябошапка: "Єрмак - це людина, для якої Москва ближче, ніж Вашингтон". Фото: LIGA.net

Сьогодні однією з ключових проблем президента Володимира Зеленського є глава його офісу Андрій Єрмак.

Про це в ефірі "Радіо свобода" сказав екс-генпрокурор Руслан Рябошапка.

"Єрмак - це зло. Це одна з ключових, можливо ключова проблема Зеленського. Єрмак не тільки є ключовим джерелом інформації для Зеленського. У Єрмака є своя система цінностей, яка полягає в тому, що нам потрібно дивитися на північ і на схід, а не на захід", - сказав Рябошапка.

Рябошапка також заявив, що "Єрмак - це людина, для якої Москва ближче, ніж Вашингтон"

За словами Рябошапки, саме Єрмак через юриста Джуліані вів переговори з командою Дональда Трампа, він намагався переконати Зеленського, щоб Україна підтримала Трампа в боротьбі з Джо Байденом.

"Єрмак був один з тих, хто був упевнений у перемозі Трампа і переконував у цьому Зеленського... Він міг втягнути Україну в грандіозний скандал. Я не виключаю, що Росія підігравала", - сказав він.

Більш того, як зазначив Рябошапка, саме з подачі Єрмака могло скластися враження, що Україна втручається в американські вибори - такий сценарій був вигідний Москві.

Він нагадав, що в травні 2020 року перед підсумковою прес-конференцією Зеленського були оприлюднені так звані плівки Деркача про начебто втручання України в американські вибори.

"Деркач оприлюднює плівки. Генпрокурор (Ірина Венедиктова) починає кримінальне провадження. Президент на наступний день підсилює медійний ефект від цього факту. І таким чином Росія домоглася результату", - додав Рябошапка.

Нагадаємо, народний депутат Андрій Деркач опублікував аудіозаписи, на яких схожі на екс-президента України Петра Порошенка і колишнього віце-президента США Джо Байдена голоси обговорювали звільнення колишнього генерального прокурора в обмін на кредит від США.

10 вересня 2020 року Сполучені Штати ввели санкції проти Андрія Деркача та інших російських агентів за спробу вплинути на виборчий процес в США.

Також Посольство США заявило, що Деркач є росcійським агентом.

Зараз ви читаєте новину «Дивиться на схід, а не на захід: Рябошапка про загрозу Єрмака для Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі