середа, 27 січня 2021 15:51

Диверсія проти україно-американських відносин - ОП має зробити термінову заяву

Диверсія проти україно-американських відносин - ОП має зробити термінову заяву
Справи проти Порошенка і Байдена - політтехнологія. Фото: УНН

Заяви проти п'ятого президента Петра Порошенка і лідера США Джо Байдена - провокація і політтехнологія. Заявника позафракційного нардепа, а в минулому від "Партії регіонів" Андрія Деркача США відкрито називають "агентом Кремля", тому розуміємо, що це диверсія проти україно-американських взаємовідносин, сказав у коментарі Gazeta.ua політолог Олег Саакян. Одночасно це удар по Зеленському та пас на Порошенка, додав.

"Українська влада має відреагувати терміновою короткою заявою, що це не вплине на взаємовідносини, повагу, співпрацю зі США, а лежить в полі дипломатії. Будь-яка заява, яку подають, правоохоронні органи мають реєструвати і вносити до Єдиного державного реєстру. Одразу ж починається кримінальне провадження, це можна використовувати у своїх політичних і геополітичних цілях. Цим часто користуються, бо проігнорувати заяву не можуть. Але можуть у пришвидшеному режимі перевірити інформацію і зробити висновок, чи має справа підґрунтя, чи її потрібно закрити", - пояснив Саакян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського прокоментували розмову Байдена з Путіним

Через 2 дні після інавгурації президента Сполучених Штатів відкрили 2 нові провадження щодо начебто втручання в діяльність колишнього генпрокурора України Шокіна з боку 5-го президента України Порошенка і теперішнього президента Сполучених Штатів Байдена, заявив адвокат Порошенка Ігор Головань. Додав, що подібними провокаціями намагаються зруйнувати стратегічне партнерство між Україною та США.

Зараз ви читаєте новину «Диверсія проти україно-американських відносин - ОП має зробити термінову заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі