субота, 30 листопада 2013 15:39

Дітей бив "Беркут" з Донбасу і Дніпропетровська - Яценюк

Дітей бив "Беркут" з Донбасу і Дніпропетровська - Яценюк
Фото: Reuters

Опозиція формує штаб національного спротиву і готується до загальнонаціонального страйку. Про це 30 листопада повідомив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк під час прес-конференції.

"Три опозиційні партії прийняли спільне рішення про формування штабу національного спротиву. Ми розпочали підготовку до всеукраїнського національного страйку", - заявив Яценюк.

"Сьогодні вночі на замовлення Віктора Януковича був вчинений злочин проти простих мирних людей і – найстрашніше – проти дітей, яких звіряче побив спецпідрозділ "Беркут" за вказівкою міністра МВС Захарченка", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Силовики блокують вихід з метро "Майдан Незалежності", тривають арешти

За словами Яценюка, відповідальність за цей злочин в країні несуть дві особи: "Віктор Янукович як замовник і міністр МВС Віталій Захарченко як виконавець".

Лідер "Батьківщини" також повідомив, що опозиція вимагає відставки Захарченка, розслідування його діяльності і притягнення до кримінальної відповідальності.

Крім того, опозиція заявляє, що знає "персональний склад всіх спецпідрозділів, які били наших дітей на вулицях міста Києва і на Майдані".

"Уже зараз можна сказати, що один із керівників спецпідрозділу "Беркут", а саме Косюк Сергій Миколайович, начальник "Беркуту" в місті Києві, особисто давав вказівки бити дітей", - наголосив Яценюк.

Він підкреслив, що учора особисто бачив біля адміністрації президента декілька десятків автобусів "Беркуту" з Дніпропетровська і Луганська: "Саме цей "Беркут" бив дітей, виконував незаконні накази. Ми знайдемо прізвища працівників "Беркуту" з Донецька і Луганська, всіх начальників цього "Беркуту", які давали вказівку бити дітей. Одне - коли вони в шоломах і в стаді, а інше - коли вони знають, що порушили закон і будуть нести за це відповідальність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція розігнала Євромайдан через звернення працівників благоустрою - офіційна версія

Також опозиція не змінює своїх політичних вимог щодо відставки уряду і зміщення Віктора Януковича з посади президента через одночасні президентські та парламентські вибори.

Зараз ви читаєте новину «Дітей бив "Беркут" з Донбасу і Дніпропетровська - Яценюк ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

147

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі