понеділок, 26 липня 2021 11:45

"Діда Мороза не існує" - Муждабаєв про рейтинги влади

"Діда Мороза не існує" - Муждабаєв про рейтинги влади
Айдер Муждабаєв: "Я оптиміст щодо України. Правді важко, але вона точно тут". Фото: Тарас Подолян

Інфантильне українське суспільство створило образ ідеального президента – саме цим пояснюються високі рейтинги Володимира Зеленського. Важко спрогнозувати, хто переможе на наступних виборах – популізм домінує у всьому світі. Українці мають ментально подорослішати, якщо хочуть зберегти країну в її межах.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів журналіст, заступник гендиректора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв.

"Зеленський – це мрія, – каже він, коментуючи високий рейтинг чинного президента. – Людині важко прощатися з ілюзіями. Були, звісно, маніпуляції із серіалом "Слуга народу". Але громадяни самі хотіли такого. Наше суспільство перебуває на рівні 5-7-річної дитини. Малюк починає підозрювати, що Діда Мороза не існує. Це усвідомлення дається важко. Але маємо подорослішати. І Зеленський також. Дива не буває – є реформи й системна робота. Багато того, що Зеленський казав під час виборчої кампанії, він уже не повторить".

Хто може перемогти на наступних президентських виборах? На думку журналіста, Зеленський продемонстрував, що виграти може будь-хто.

"Це й добре, і погано. Це свідчить, що Україна справді демократична. З іншого боку – більшість виборців ментальні діти. У нашому суспільстві немає раціонального фундаменту. Хоча після Трампа я не можу сказати, чи є він хоч десь. 250 років демократії – і на виборах перемагає справді небезпечна людина. Сподіваюся, Америка переборола хворобу агресивного популізму. Наш популізм не такий небезпечний, але його однаково треба позбуватися. Особливо в умовах війни. Маємо не тільки зберегти Україну, а й передати її дітям. І бажано в конституційних межах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський отримав невтішну соціологію

Колись Айдер Муждабаєв сказав про Україну: "Якщо у світі є правда – то вона тут". Відтоді його думка не змінилася.

"Я оптиміст щодо України. Правді важко, але вона точно тут. У якій державі зараз чіткіше видно, де добро, а де зло? У нас багато напівватних, інфантильних людей. Зараз комфортний світ – навіть не надто освічена людина має, що їсти й де відпочити. Ніколи ще людство не жило так добре. Однак перший холодний душ дістала Чечня, потім Грузія, а далі – ми. Чинимо спротив тому, кого боїться майже весь світ. Знаємо, що робити, – в будь-якому разі воювати. Україна – це полюс правди на Землі", – підсумовує він.

Повне інтерв'ю з Айдером Муждабаєвим читайте в журналі "Країна"

Згідно з опитуваннями, проведеними 3 липня, рейтинг підтримки Володимира Зеленського є найвищим серед політиків. За чинного президента готові віддати голос на виборах 29,1% опитаних.

Найближчими конкурентами Зеленського є колишній президент, лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко – 13,4% підтримки, і представник проросійської партії ОПЗЖ Юрій Бойко – 12,5%. 11,3% виборців віддали б голоси за Юлію Тимошенко, 8,7% – за Ігоря Смешка.

Зараз ви читаєте новину «"Діда Мороза не існує" - Муждабаєв про рейтинги влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі