четвер, 25 липня 2013 20:38

"Деякі закони написані суто в інтересах бандитів.Таким є Закон про вибори" - громадський діяч

"Деякі закони написані суто в інтересах бандитів.Таким є Закон про вибори" - громадський діяч
Фото: tsn.ua

Закон про вибори — є суцільним шахрайством, бо за ним, насправді, українці ніколи нікого не обирають, все вирішується за них.

Таку думку в інтерв'ю Gazeta.ua висловив громадський діяч, адвокат Зиновій Андрухів.

Він переконаний, що Верховна Рада із самого початку "приймала вигідні злодіям закони". Одним із таких законів є закон про вибори.

"Деякі закони написані суто в інтересах бандитів. Як, наприклад, Закон про вибори. Він є суцільним шахрайством", - підкреслив Андрухів.

Він пояснив: "Всі ми писемні люди і маємо ставити підпис на бюлетені. А нам кажуть: "ні, не можна, тільки хрестик". Тому бюлетень — це не документ. Ознакою документу є те, що там має бути підпис, прізвище людини, печатка, дата. Там має бути написано, що "я, такий-то такий-то, довіряю такому-то бути депутатом Верховної Ради" і підпис. Це дуже легка система".

Андрухів переконаний, що тільки за такої системи можна добитися чесного голосування.

"Але щоби ця система була ефективною, вибори треба розтягнути у часі. Не потрібно їх робити в один день. Можна вибирати три місяці. Вносити ці бюлетені в реєстр, щоби одна людина двічі не голосувала, і все", - підкреслив він.

Водночас, він зауважив, що для ухвалення важливих питань, наприклад, на референдумі, голосувати мають лише освічені люди.

"Варто внести нове поняття — конституційні виборці. Тобто, люди, які мають право від імені народу голосувати з конституційних питань. До них мають бути підвищені вимоги щодо знань та здібностей, - пояснив Андрухів. - Перш за все, вони мають бути з вищою освітою, відповідальні, з певним рівнем інтелекту. Вони мають розбиратися у конституційних речах. А таких людей насправді не багато. За соціологічними дослідженнями, тільки 10% суспільства насправді здатні опанувати вищу освіту, тобто ті, хто має здібності до аналітичного мислення. Тільки тоді буде порядок".

Повне інтерв'ю із Зиновієм Андрухівим читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «"Деякі закони написані суто в інтересах бандитів.Таким є Закон про вибори" - громадський діяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі