понеділок, 07 липня 2008 10:48

Держбюджет може "відсунути" канікули депутатів

Питання внесення змін до Державного бюджету України на 2008 рік може змусити Верховну Раду продовжити сесію на декілька днів. Про це заявив народний депутат від БЮТ Микола Томенко.

"Я точно знаю, що Державний бюджет буде прийнятий парламентом, але розглядаю два варіанти: або це відбудеться у п"ятницю на поточному тижні, або у вівторок наступного тижня з продовженням на день-два сесії Верховної Ради. Але наша позиція така: депутати не повинні йти на канікули, поки Бюджет не буде затверджений", - зокрема, підкреслив Томенко.

В той же час, коментуючи дискусії уряду з Секретаріатом Президента щодо нових макроекономічних показників, закладених в Держбюджет-2008, народний депутат відзначив: "Чесно вам скажу, це політична дискусія. Деякі люди цією дискусією про інфляцію хочуть переконати уряд затвердити такий показник інфляції, який буде не кращий, ніж у уряду Януковича, - не менше 16,6%. Але в результаті дискусії в суботу, як ви чули, показник інфляції був прийнятий на рівні 15,9%".

Томенко прогнозує, що вже сьогодні незадоволеність бюджетними пропозиціями Кабміну висловить Президент України.

Нагадаємо, в суботу Кабмін затвердив проект змін в Бюджет-2008. Разом з тим, в Секретаріаті Президента вважають передчасним затвердження бюджетних змін, оскільки на понеділок призначена нарада у глави держави з даного питання.

З 8 по 11 липня - останній пленарний тиждень другої сесії Верховної Ради VI скликання. Народні депутати України працюватимуть в цей період в сесійному залі найвищого законодавчого органу країни. А 11 липня в 12:00, згідно з Календарним планом проведення другої сесії Верховної Ради України VI скликання, буде оголошено про закриття сесії. Після чого, з 14 по 18 липня депутати ще попрацюють поза стінами парламенту, зокрема, працюватимуть з виборцями, а потім - підуть на канікули, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Держбюджет може "відсунути" канікули депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі