середа, 10 червня 2009 12:02

Держава купить контрольні пакети трьох комерційних банків

Держава купить контрольні пакети трьох комерційних банків

Уряд на засіданні в середу має намір ухвалити рішення про входження в статутні капітали трьох українських банків.

"Ми робимо неприродні для уряду кроки, ми сьогодні на засіданні уряду ухвалюємо рішення про входження в статутні капітали на умовах покупки абсолютно контрольних пакетів в тих банках, які сьогодні виглядають слабшими за решту. Це "Укргазбанк", "Родовід Банк" і банк "Київ".

"Три банки, якщо уряд прийме позитивне рішення, стануть власністю держави", - сказала прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання.

Вона підкреслила, що це питання стоїть першим на порядку денному, і рішення по ньому ухвалюватиметься спільно з представниками МВФ, присутніми на засіданні.

За словами Тимошенко, на засіданні члени уряду визначаться, яку суму рекапіталізації потребує кожен з банків. "Я переконана, що ці банки повернуть собі платоспроможність, нормально обслуговуватимуть своїх клієнтів, і ми врятуємо гроші на депозитах людей", - сказала вона.

Раніше прем"єр оцінювала частку держави після рекапіталізації в "Родовід Банку" і банку "Київ" близько 99%, а в "Укргазбанку" - понад 75%.

Також прем"єр закликала місцеву владу працювати над зменшенням показників інфляції. Тимошенко відзначила, що в Україні сповільнюються інфляційні процеси, і в травні цього року був зафіксований перший випадок дефляції, зокрема, у Вінницькій області.

УБР, Подробности

Зараз ви читаєте новину «Держава купить контрольні пакети трьох комерційних банків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі