четвер, 08 січня 2015 12:25

Депутатів назвали неадекватними через два тижні відпочинку

Депутатів назвали неадекватними через два тижні відпочинку
Фото: telegraf.com.ua

Після канікул народні депутати намагатимуться розібратися, що за бюджет вони ухвалили перед Новим роком. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Ярослав Чорнозуб.

"Шукатимуть, де там самі цікаві моменти. Бо минулого року уряд затиснув депутатів вже типовою для України ситуацією, коли бюджет приймається "з коліс". Зараз хлопці посидять, подивляться та знайдуть багато чого нового. Тому питання бюджету поки що не закрито. Крім того, нині депутати із "Блоку Петра Порошенка" заявляють, що вони боротимуться із недоторканністю. Намагатимуться внести в першому читанні зміни до законодавства, тому що для цієї процедури треба проводити конституційну реформу. Це популістична позиція, тому що потрібно знімати недоторканність абсолютно з усіх, а не з когось окремо. Однак так теж не зовсім правильно, бо в усіх країнах для політика існує імунітет", - зауважив він.

За словами політолога, ще одним актуальним питанням буде ситуація на Донбасі, тому що немає чіткої картини, як просуватимуться переговори. "Але проблема в іншому. Мені, наприклад, як пересічному громадянину, не зрозуміло, що це в них за два тижні відпустки? Хіба в країні все гаразд? Хлопці не можуть піти з передової хоч на якийсь час, а депутати захотіли і два тижні відпочивають. Цей неадекватний парламент не відповідає викликам часу та ситуації. Це народ не влаштовує, але взимку хвилювань не буде. Вони можливі навесні, що може зіграти на руку Кремлю. Вже є інформація, що агенти Путіна дуже активно включилися у процес розгойдування ситуації в Україні", - зазначив Чорнозуб.

"Нова влада сама вже поставила багато питань, на які не має відповіді. Вони діють так само, як попередники, хоча ті тримали ситуацію "у вузді", як би хто не ставився до "смотрящіх". А нині бачимо прокурорське та міліцейське свавілля. На це також доведеться давати відповідь. Потрібно, щоб у Порошенка та Яценюка спрацював захисний рефлекс. Тоді вони підуть на перемовини із суспільством, почують людей, щоб не було вибуху. Якщо цього не відбудеться, матимемо критичну ситуацію. Поки вони не готові до діалогу - не відчули для себе небезпеки", - пояснив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Депутатів назвали неадекватними через два тижні відпочинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі