вівторок, 02 вересня 2008 16:04

Депутати знають, як обдурити нову систему голосування в Раді

Депутати знають, як обдурити нову систему голосування в Раді
Нова система голосування не працює. Депутати голосують за старою схемою. Більше того, вони продовжують натискати кнопки за своїх колег.

Про це повідомив народний депутат України від Блоку Литвина Олег Зарубінський.

"Хоча цей механізм встановлено, він не задіяний. Більше того, як я з"ясував, ця система не є такою, яка забезпечує індивідуальне голосування, – якщо поставити мобільний телефон під сенсорну кнопку, то він виконуватиме функцію народного депутата. Отже, депутат може не ходити на сесійні засідання парламенту, його замінить мобільний телефон", – сказав він.

За словами політика, мало того, що нова система голосування у ВР не запрацювала, але "навіть якщо вона і запрацює, то буде недієвою, тобто вона не зробить неможливим голосування за іншого відсутнього депутата. На жаль".

Олег Зарубінський нагадав, що ще на початку сесії пропонував поставити турнікети на вході і в сесійний зал і на виході. "Ця система саме б і забезпечила персональне голосування депутатів", – вважає він.

Нагадаємо, по закінченню роботи другої сесії ВР VI скликання спікер парламенту Арсеній Яценюк заявляв про те, що з початком роботи третьої сесії ВР запрацює нова система голосування.

Як тільки депутати пішли на літні канікули, у сесійному залі Верховної Ради почалася модернізація електронної системи "Рада-3", покликана забезпечити особисте голосування кожного народного депутата.

Планувалося, що вже з 2 вересня (тобто із сьогоднішнього дня) нова система голосування вже запрацює.

Сьогодні спікер парламенту Арсеній Яценюк звернувся до керівників парламентських фракцій з вимогою забезпечити присутність народних депутатів на засіданнях Верховної Ради.

"Мені неможливо пояснити, чому лікар Криму, або вчитель у Донецьку, або вихователь у Львові приходить на роботу, а чому окремі народні депутати України роками не з"являються в парламентському залі", – відзначив спікер, повідомляє ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Депутати знають, як обдурити нову систему голосування в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі