середа, 20 лютого 2008 13:31

Депутати, які вийшли з НУ-НС, зганьбили себе. Офіційна позиція НУ

Депутати, які вийшли з НУ-НС, зганьбили себе. Офіційна позиція НУ
Член фракції "Наша Україна – Народна самооборона" Руслан Князевич не виключає, що депутати, які вийшли з партії "Народний Союз Наша Україна", будуть голосувати по ряду питань врозріз з усією коаліцією.

Про це він заявив сьогодні в інтерв"ю журналістам, представляючи офіційну позицію партії "Наша Україна" щодо виходу 5 народних депутатів з партії НС-НУ.

Князевич зазначив, що таку його думку підтверджує той факт, що ці депутати вже голосували за ухвалення змін до Господарського процесуального кодексу України, не зважаючи, що фракція НУ-НС була проти.

Говорячи в цілому про вихід ряду депутатів з партії "Наша Україна", Князевич наголосив, що це не є сміливим кроком, а є ганьбою. "Партія "Наша Україна" - це партія Віктора Ющенка, це партія Майдану, ідеї якого стали основою для написання статуту "Нашої України". Вихід з цієї політичної сили означає, що ідеали Майдану вичерпані, і ті люди не співвідносять себе з таким напрямком розвитку країни", - сказав Князевич.

Він висловив здивування, що ці депутати виступили з критикою щодо неможливості проведення діалогу з керівництвом "Нашої України", оскільки всі вони самі фактично "є верхівкою партії". "Тому, я думаю, що це своєрідна форма політичного мазохізму", - сказав народний депутат.

При цьому Князевич наголосив, що логічним було б не тільки писати заяви про вихід із партії, а й відмовитись від депутатських мандатів.

Крім того, Князевич наголосив, що даний інцидент не несе загрози міцності коаліції, оскільки регламент не передбачає індивідуальний вихід з коаліції. "Коаліції нічого не загрожує, вона буде працювати в тому складі, який існує", - сказав він.

19 лютого шестеро членів НСНУ, з яких п"ятеро народних депутатів, оголосили про вихід з лав партії. Це, зокрема, заступник глави Секретаріату Президента України Роман Безсмертний та народні депутати Михайло Полянчич, Ігор Кріль, Віктор Тополов, Оксана Білозір і Василь Петьовка.

Раніше з НСНУ вийшов глава Секретаріату Президента Віктор Балога, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Депутати, які вийшли з НУ-НС, зганьбили себе. Офіційна позиція НУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі