середа, 09 листопада 2011 12:43

Депутати сьогодні згадають правопис української мови

Депутати сьогодні згадають правопис української мови

Народний депутат від фракції НУ-НС Ірина Геращенко разом з іншими парламентаріями напише сьогодні диктант національної єдності.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

"З колегами Олею Герасим'юк та іншими напишемо диктант національної єдності, який щороку проводить українське радіо", - зазначила Геращенко.

За її словами, минулого року текст був досить легкий.

"Я пропустила одну кому, заробила 11 від професора", - уточнила нардеп.

Вона закликала усіх охочих о 13.30 приєднатись до написання диктанту.

"Це важливо в часи, коли український простір в ЗМІ звужується", - додала Геращенко.

Слід зазначити, День української писемності та мови — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця.

Свято встановлено 9 листопада 1997 року, коли президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав указ № 1241/97 "Про День української писемності та мови".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти деукраїнізації ТВ та радіо під вікна Януковича прийдуть діти

З 2000 року у День української писемності та мови, на Українському радіо відбувається Всеукраїнський диктант національної єдності. Українці можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та з'ясувати, наскільки добре знають рідну мову, а ще – продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хоче, щоб українці спілкувалися українською мовою, зміцнювали її позиції та розширювали сферу застосування.

Перевірятимуться лише диктанти, надіслані 9 і 10 листопада. Дату відправлення визначатимуть за штемпелем на конверті. Адреса Українського радіо: Київ-1, Хрещатик, 26. Індекс – 01001.

Диктант розпочнеться сьогодні о 13.30 на Українському радіо.

Зараз ви читаєте новину «Депутати сьогодні згадають правопис української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі