Ексклюзиви
четвер, 23 жовтня 2008 07:57

Депутати поламали мікрофони, зірвали трибуну, побилися й вказали на вихід губернатору Балоги

Депутати Тернопільської обласної ради висловили недовіру главі Тернопільської обласної держадміністрації Юрію Чижмарю.

Таке рішення на сесії Тернопільської облради в середу підтримав 61 депутат (проста більшість), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За недовіру проголосували фракції БЮТ, УСДП, СПУ і "Національний вибір". Не голосували фракції "Наша Україна" і УНП.

Своє рішення депутати облради обґрунтували тим, що Чижмар нібито нераціонально використовував кошти, що були виділені на ліквідацію наслідків стихійного лиха, що сталося в липні.

На засіданні в середу депутати облради заслухали інформацію про хід ліквідації наслідків липневого стихійного лиха на території Борщівського, Бучачського, Залищицького, Монастирського районів Тернопільської області і про використання коштів, виділених на ці цілі.

Результатом обговорення цього питання стало те, що депутати поламали мікрофони, зірвали трибуну, побилися й у результаті проголосували за недовіру Тернопільському губернатору.

У минулому Юрій Чижмар був начальником служби глави секретаріату президента Віктора Балоги.

Водночас, депутати від "Нашої України" закликали начальника управління СБУ в Тернопільській області Олександра Радецького перевірити систему "Рада" Тернопільської облради.

У своєму зверненні депутати наголошують, що під час голосування система демонструвала присутність депутата від БЮТ Ігоря Ольшаковського, якого насправді у залі не було.

Депутати запевняють, що не було ще кількох депутатів, які фігурували на табло як такі, які голосують, повідомляє УНІАН.

"Також на час перерви в залі нами було виявлено, що жодна картка депутата не вставлена в пульт, однак інформаційне табло показувало наявність трьох карток в системі", - йдеться у зверненні.

Відтак вони закликали працівників СБУ перевірити систему "Рада" на предмет втручання сторонніх осіб та фальсифікації результатів реєстрації та голосування депутатів Тернопільської обласної ради під час сесійного засідання 22 жовтня 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «Депутати поламали мікрофони, зірвали трибуну, побилися й вказали на вихід губернатору Балоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути