вівторок, 11 січня 2011 11:16

Депутати покликали до Ради людей з Генпрокуратури

Депутати покликали до Ради людей з Генпрокуратури

Верховна Рада у вівторок заслухає інформацію генеральної прокуратури стосовно затриманих колишніх високопосадовців.

За таке рішення проголосувало 408 нардепів.

У п'ятницю, після години запитань до уряду під час якої буде звітувати міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, Верховна Рада заслухає щорічну доповідь Уповноваженої з прав людини Ніни Карпачової.

Перед голосуванням опозиція наполягала на ухваленні постанови, поданої "бютівцем" Андрієм Павловським, в який йдеться про необхідність заслуховування інформації генпрокурора та Уповноваженого з прав людини стосовно політичних переслідувань представників опозиційних партій та колишніх високопосадовців. Однак парламент її не підтримав. Натомість було ухвалено постанову, яку винесли представники більшості, в якій йдеться про заслуховування інформації ГПУ стосовно підстав порушення кримінальних справ та взяття під варту окремих осіб.

У свою чергу, спікер парламенту пообіцяв, що в разі як парламент ухвалить консолідоване рішення та проголосує за другу постанову, то він звернеться з листом до генпрокуратури і проінформує, що Рада хоче почути саме Віктора Пшонку.

Раніше опозиція погрожувала бойкотувати засідання парламенту в разі якщо парламент не підтримає постанову про інформацію Віктора Пшонки стосовно затримання опозиціонерів.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Депутати покликали до Ради людей з Генпрокуратури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі