пʼятниця, 22 січня 2021 17:16

Депутати ОПЗЖ просили охорону за держкошти

Депутати ОПЗЖ просили охорону за держкошти
Нардепи ОПЗЖ оформили депутатські звернення про надання охорони. Фото: www.radiosvoboda.org

Депутати від ОПЗЖ і "Слуги народу" просили надати їм охорону за державний кошт. Відповідні прохання оформили як депутатські звернення.

Депутатські звернення не є публічними, адже не реєструються в апараті Верховної Ради, але журналістам "Схем" вдалось отримати доступ до численних листів парламентарів.

У грудні 2019 року народні депутати від "Опозиційної платформи - За життя" колективно просили надати державну охорону для 11 депутатів, а саме для Нестора Шуфрича, Тараса Козака, Василя Німченка, Юрія Загороднього, Олександра Колтуновича, Олега Волошина, Сергія Дунаєва, Вадима Столара, Ігоря Абрамовича, Наталії Приходько та Олександра Пономарьова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат ОПЗЖ потрапив за скандальне "привітання" з Путіним до бази "Миротворця"

Таке прохання пояснили тим, що у ЗМІ поширили відомості про начебто протиправні дії СБУ, які "спланували і здійснюють незаконні оперативно слідчі дії" щодо депутатів. І спецслужба, відповідно до листа депутатів, нібито взялася до "залучення національно-радикальних угруповань".

Один із підписантів звернення Олександр Колтунович говорить, що хоч і не поділяв таку ідею, але підтримав її.

"Колективне звернення, здається, готував Ренат Кузьмін в рамках однієї ситуації. Воно вже не актуальне. Тоді були ризики, як кажуть, життю і здоров'ю людини. І все. Але я думаю, це не суттєва проблема, тому що в нас низка державних службовців дійсно мають таку опцію. Тоді питання було актуальне. Я, чесно кажучи, не поділяю таку точку зору, але в межах того, що подавали депутати фракції, безумовно, я виконую рішення фракції", – сказав парламентар.

Ще один нардеп від ОПЗЖ Олег Волошин пояснив, що у нього немає охорони, і прохання про її надання - це непогана ідея.

"У мене немає охорони. Але в принципі, доки в Україні є розгул безкарності тих, хто вчиняє напади на людей інших поглядів, незалежно від того, чиї це погляди, охорона інколи була би потрібна", - говорить Волошин.

У СБУ зазначену у зверненні нардепів інформацію не прокоментували.

2020 року найбільшими прогульниками у Верховній Раді були група "Партія "За майбутнє" і фракція ОПЗЖ. Упродовж року на пленарні засідання з групи "Партія "За майбутнє" приходили лише половина депутатів – 46%.

Зараз ви читаєте новину «Депутати ОПЗЖ просили охорону за держкошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі