середа, 12 грудня 2007 12:27

Депутати оголошуватимуть своє рішення по Тимошенко в мікрофон

Депутати оголошуватимуть своє рішення по Тимошенко в мікрофон
Коаліція ініціює повторне голосування щодо кандидатури Юлії Тимошенко на посаду прем"єр-міністра шляхом індивідуального опитування депутатів спікером Арсенієм Яценюком у сесійному залі Верховної Ради.

Про це у кулуарах Ради сказав один із лідерів БЮТ Олександр Турчинов.

"Ми будемо вносити пропозиції відповідно до регламенту, щоб голова Верховної Ради піднімав кожного депутата, і той у мікрофон оголосив, голосує "за", "проти" чи "утримався", - сказав Турчинов.

Він зазначив, що технічна перевірка системи електронного голосування "Рада", яка тривала у вівторок до 23:00, показала, й це зафіксовано в протоколі, що система "Рада" не сертифікована, не передбачає протоколування можливого втручання в систему й, таким чином, не захищена від фальсифікації результатів голосування.

У зв"язку з цим коаліція має намір вимагати, щоб всі відповідальні голосування, зокрема, по кандидатурі прем"єра й формуванню складу нового уряду, проходили без використання системи "Рада".

11 грудня Рада відмовилася призначити Тимошенко прем"єром.

Зі слів депутатів, у деяких колег з їхніх фракцій не спрацювали картки при голосуванні за обрання прем"єр-міністра, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Депутати оголошуватимуть своє рішення по Тимошенко в мікрофон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі