середа, 14 квітня 2010 15:01

Депутати об"єдналися проти екстрасенсів та ворожок

Депутати об"єдналися проти екстрасенсів та ворожок

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, яким пропонується заборонити діяльність екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів та послуг з передрікання долі.

Цікаво, що така ідея об"єднала представників усіх парламентських фракцій, як про урядових, так і опозиційних.

Серед авторів законопроекту - бютівці Павло Унгурян, Валерій Дубіль, нунсівець Юрій Бут, регіонал Григорій Смітюх, комуністи Світлана Шмельова та Євген Царьков й литвинівець Микола Рудченко.

Нардепи пропонують запровадити адміністративну відповідальність за діяльність екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів, надання послуг з передрікання майбутнього, а також поширення інформації та матеріалів, проведення масових заходів за участю екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів, та заходів з надання послуг з передрікання долі - штраф від ста до ста п"ятидесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Штраф за повторну спробу ворожіння, згідно законопроекту, зростатиме до ста пятидесяти - трьохсот неоподатковуваних мінімумів.

Також нардепи пропонують заборонити рекламу послуг і діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок та хіромантів, рекламу фільмів, телепередач, масових заходів та індивідуальних консультацій від "громадян з надздібностями". Прописати в законі про ЗМІ, що пропаганда такої діяльності у пресі є зловживанням свободою друкованих ЗМІ.

А також заборонити трансляції на телеканалах "передач та програм або відеосюжетів, за участю екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів, та таких в яких демонструються послуги з передрікання майбутнього (долі), крім документальних фільмів, які розповідають про негативний вплив екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів, та послуг з передрікання майбутнього (долі)"; "трансляції художніх та документальних передач та програм або їх відеосюжетів у яких екстрасенси, ворожки, хіроманти, демонструють свою діяльність, а також професійні здібності, методики, обряди, та послуги з передрікання майбутнього (долі), надають консультації, поради..."

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Депутати об"єдналися проти екстрасенсів та ворожок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

86

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі