субота, 22 лютого 2014 14:36

Депутати на з'їзді в Харкові беруть на себе повноту влади на Південному сході та Криму - резолюція

Депутати на з'їзді в Харкові беруть на себе повноту влади на Південному сході та Криму - резолюція
Фото: politikus.ru

Південно-Східні області України, а також автономна республіка Крим і Севастополь оголосили про готовність взяти на себе всю повноту влади до забезпечення конституційного порядку в Києві.

"Ми, органи місцевого самоврядування всіх рівнів, Верховна рада автономної республіки Крим, Севастопольська область вирішили взяти на себе відповідальність за забезпечення конституційного порядку закону та прав громадян на своїй території", - йдеться в резолюції з'їзду депутатів південно-східних областей України, який проходить в суботу в Харкові.

Дане рішення буде діяти до забезпечення конституційного порядку в Києві, підкреслюється в резолюції.

"Події останніх днів у столиці України, місті Києві привели до паралічу центральних органів влади і дестабілізації ситуації в державі", - зазначають депутати.

Опозиція не виконала умови договору про врегулювання кризи в Україні від 21 лютого, і незаконні збройні формування продовжують захоплювати центральні органи влади, вбивати мирних людей і співробітників правоохоронних органів, вважають учасники з'їзду.

"Верховна Рада України працює в умовах терору, погрози зброєю і вбивствами", - стверджується в резолюції. У зв'язку з цим, вважає з'їзд, "рішення українського парламенту, прийняті в цих умовах, викликають сумніви в їх добровільності, легітимності та законності". Учасники з'їзду констатували, що центральні органи влади паралізовані.

На період відновлення конституційного порядку, до відновлення законності і забезпечення нормальних умов роботи народних депутатів без шантажу і погроз їм і членам їх сімей органи місцевого самоврядування всіх рівнів, Верховна рада республіки Крим та Севастопольська міськрада вирішили взяти на себе всю повноту відповідальності.

З'їзд закликав забезпечити повноцінну роботу всіх владних структур в південно-східних областях України, а також на території Криму і Севастополя, поставив завдання перед правоохоронними органами з метою забезпечення безпеки громадян і законності.

"Рекомендуємо населенню самоорганізуватися для взаємодії з правоохоронними органами на місцях", - йдеться в резолюції з'їзду.

З'їзд звернувся до Збройних сил України залишатися на місцях дислокації, забезпечити збереження складів із зброєю і технікою, а також закликав не втручатися в протистояння і конфлікти.

Народним депутатам України запропоновано повернутися в їх виборчі округи до відновлення законності в центральних органах влади.

"Територіальна цілісність і безпека України поставлена ​​під загрозу", - заявив з'їзд.

У документі звертається увага на те, що в країні п'ять атомних станцій, 15 ядерних реакторів стали об'єктами прямої загрози з боку екстремістів, і наслідки можуть бути непередбачуваними, зазначили учасники з'їзду.

Зараз ви читаєте новину «Депутати на з'їзді в Харкові беруть на себе повноту влади на Південному сході та Криму - резолюція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі