середа, 21 лютого 2007 12:45

Депутати голосуватимуть підняттям рук

Народні депутати зможуть голосувати підняттям рук через відключення системи "Рада".

Про це заявив перший заступник голови ВР Адам Мартинюк, який головує на пленарному засіданні.

За його словами, регламентом парламенту передбачено, що відкрите голосування може здійснюватися шляхом підняття руки у разі відсутності технічної можливості голосування за допомогою електронної системи.

Він також нагадав про можливість ухвалення рішення щодо голосування раз на тиждень, а в інші дні можна лише обговорювати законопроекти.

Водночас Мартинюк звернувся до служби охорони Державного управління охорони та апарату ВР з вимогою викликати до парламенту представників Генпрокуратури, щоб зафіксувати наявні порушення.

За словами Мартинюка, Генпрокуратура мають зробити подання до парламенту "для притягнення до кримінальної відповідальності тих народних депутатів, які підлягають під кримінальну справу".

"А ми такий дозвіл потім дамо", - зазначив віце-спікер.

Нагадаємо, що сьогодні у Верховній Раді пропало світло і не працює система голосування "Рада". Мартинюк заявив, що 15 депутатів із фракції БЮТ захопили електрощитову, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Депутати голосуватимуть підняттям рук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі