понеділок, 14 травня 2012 14:24

Депутатам нагадали, що зняття з них недоторканності може нашкодити

Депутатам нагадали, що зняття з них недоторканності може нашкодити
Сергій Таран: темою недоторканності заграють з виборцями. Фото: ua.glavred.info

Зняття депутатської недоторканності є шкідливим для української демократії.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"У нас дуже слабкі інституції для функціонування опозиції. Депутатська недоторканність – це хоча б бодай якийсь механізм для людей, які мають власну позицію, бути незалежними від влади. Саме вона за часів президента Леоніда Кучми дала можливість "Нашій Україні" та БЮТу стримувати його тиск. Депутатська недоторканність є дуже корисною інституцією. Існує в багатьох європейських демократіях", - зазначив він.

За словами експерта, потрібно вдосконалювати механізми зняття недоторканності, посилювати закони щодо покращення фінансування партій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завтра Рада може зняти з депутатів недоторканність

"Але ця тема дуже популярна – так намагаються загравати із електоратом. Це роблять як влада, так і опозиція, розуміючи всю небезпеку для розвитку демократії. Влада хоче продемонструвати, що вона виступає за рівність. Але вона полягає не лише в цьому питанні. Мала б бути рівність всіх перед законом, в однаковій сплаті податків, в однаковому ставленні суддів", - зауважив Таран.

Політолог наголосив, що заяви про зняття депутатської недоторканності можуть спрацювати на день, а не стратегічно для отримання довіри громадян, адже люди дуже слабко реагуватимуть на такі загравання.

Зараз ви читаєте новину «Депутатам нагадали, що зняття з них недоторканності може нашкодити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі