понеділок, 07 квітня 2014 17:59

Депутат Держдуми заговорив про введення військ в Донецьк

Депутат Держдуми заговорив про введення військ в Донецьк

Можливості для політичного врегулювання ситуації в Донецьку ще є. У той же час не виключено, що Росія надасть військову допомогу місцевому населенню у відповідь на прохання "народної ради" ввести миротворчий контингент.

Про це заявив депутат Держдуми В'ячеслав Ніконов, повідомляє РИА Новости.

"Все може бути формалізовано так чи інакше, і ще питання, хто їм (мешканцям Донецької області) може перешкодити в цій формалізації . Якщо уряд Києва буде вводити війська або використовувати спецпідрозділи, то це може викликати ще більший вибух і російське втручання. У всякому разі , ніхто не відміняв видане президенту Путіну Радою Федерації дозвіл на використання збройних сил" , - відповів Ніконов на питання, чи може якимось чином бути формалізоване прохання про введення миротворчого контингенту.

Депутат нагадав про заяви російських офіційних осіб, що Росія не має наміру застосовувати силу у разі відсутності кровопролиття. Він також підкреслив, що Москва називала умови, за яких готова розглядати кроки з легітимізації української влади. Серед них на першому місці стояла конституційна реформа з федералізацією України, а також визнання офіційного статусу російської мови.

"Але влада із завзятістю, яка гідна кращого застосування, відкидає це з порога. Але я вважаю, що якісь можливості для політичного врегулювання ще є", - уклав Ніконов.

Нагадаємо, в Донецьку сепаратисти захопили будівлю ОДА і оголосили про створення "Донецької республіки".

Зараз ви читаєте новину «Депутат Держдуми заговорив про введення військ в Донецьк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі