вівторок, 11 січня 2011 09:33

Демократія від Януковича не сподобалася єврокомісару

Демократія від Януковича не сподобалася єврокомісару

Єврокомісар з питань розширення ЄС Штефан Фюле занепокоєний негативними тенденціями, які свідчать про згортання демократії в Україні.

Про це він сказав під час зустрічі з головою комітету з питань євроінтеграції "нунсівцем" Борисом Тарасюком, повідомляє прес-служба Народного Руху України.

"Сторони висловили занепокоєння негативними тенденціями, які свідчать про певне згортання демократії в Україні, і які знайшли своє відображення в резолюції Європарламенту від 25 листопада 2010 року", - пояснили в прес-службі партії.

Фюле також повідомив, що він "знайомий із різкою заявою уряду Сполучених Штатів щодо прикладів політично-вмотивованого переслідування представників попереднього українського уряду, і однією з цілей його візиту є належне вивчення ситуації з метою подальшої підготовки офіційної позиції Брюсселя щодо цього питання".

В той же час єврокомісар зазначив, що збирається вивчити ситуацію щодо переслідування представників попереднього українського уряду.

Учасники зустрічі також обговорили питання розвитку демократії, верховенства права та забезпечення прав людини як одного з ключових на порядку денному двосторонніх відносин.

При цьому під час зустрічі Тарасюк та Фюле високо оцінили динаміку двосторонніх відносин між Україною та ЄС у 2010 році, особливо щодо підготовки угоди про асоціацію та прогресу у безвізовому діалозі, результатом якого стало надання Україні Плану дій з візової лібералізації.

Між тим, як зазначив прес-секретар представництва Єврокомісії в Україні Давід Стулік Штефан Фюле має намір обговорити з представниками української влади про свободу зібрать, преси, розвиток демократії, права людини.

"Це ті цінності, на підставі яких ЄС хоче будувати свої відносини з Україною", - наголосив спікер представництва ЄК, якого цитує Deuche Welle.

Gazeta.ua, Deuche Welle

Зараз ви читаєте новину «Демократія від Януковича не сподобалася єврокомісару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

113

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі