середа, 08 липня 2020 12:55

ДБР повідомило про підозру прикордоннику, який випустив Порошенка на Мальдіви

ДБР повідомило про підозру прикордоннику, який випустив Порошенка на Мальдіви
ДБР повідомило про підозру прикордоннику, який сприяв незаконному перетину Порошенком державного кордону. Фото: dbr.gov.ua

У Державному бюро розслідувань повідомили про підозру прикордоннику, який у січні 2018 року "незаконно" пропустив через державний кордон президента України Петра Порошенка з родиною, коли вони вирушили у відпустку на відпочинок.

Колишнього керівника військової частини Державної прикордонної служби України підозрюють у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому службовою особою з використанням службового становища, поівдомили в пресслужбі ДБР.

Розслідування проводять слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, за процесуального керівництва прокурорів Офісу генпрокурора.

"За даними досудового розслідування, підозрюваний, перебуваючи на посаді керівника військової частини Державної прикордонної служби України, у січні 2018 року, всупереч існуючого порядку, надав незаконну вказівку підлеглим військовослужбовцям на незаконний пропуск через державний кордон України п'ятого президента України, членів його родини та інших осіб для організації відпочинку поза існуючим пунктом пропуску", - повідомили в ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історія з Мальдівами: Порошенко не прийшов на допит

Слідчі перевіряють причетність підозрюваного та інших осіб з числа керівництва Державної прикордонної служби України і управління держохорони України до переправлення через державний кордон України колишніх високопосадовців без проходження належної процедури паспортного та митного контролю поза межами пункту пропуску.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

На початку липня 2019 року ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом можливих незаконних дій прикордонників і митників при оформленні поїздки Порошенка на Мальдіви в січні 2018-го.
17 липня Порошенко не з'явився на допит. Він полетів до Страсбурга. Втім, у списку серед запрошених на вибори президента Єврокомісії його не було.

25 липня ДБР завершило допит Порошенка і направило ще одну повістку.
Порошенка викликали на черговий допит до ДБР 12 серпня.

Зараз ви читаєте новину «ДБР повідомило про підозру прикордоннику, який випустив Порошенка на Мальдіви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі