Ексклюзиви
вівторок, 21 січня 2020 15:58

ДБР хоче примусово доставити Порошенка на допит

ДБР хоче примусово доставити Порошенка на допит
Жодних повісток на 21 січня Порошенкові не вручали, каже його адвокат

Слідчі Державного бюро розслідувань ініціюють застосування до п'ятого президента Петра Порошенка примусового приводу через його неявку на допит, запланований на 21 січня.

Про це заявив керівник слідчого відділу центрального апарату бюро Олег Корецький, повідомляє "Укрінформ"

"ДБР надіслала йому (Порошенкові. - Gazeta.ua) повістки на допит за адресою його реєстрації, за адресою Верховної Ради, тобто його було належним чином повідомлено.

Крім того, учора, коли він з'явився без попередження й виклику ДБР, йому так само було наголошено на необхідності явки сьогодні на 10:30 на допит як свідка. Однак він без поважних причин не з'явився сьогодні. Відповідно, слідчі готують матеріали для виконання примусового приводу Порошенка", - сказав слідчий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секретну інформацію з ДБР зливають у Росію – адвокат Порошенка

Днем раніше адвокат Порошенка Ігор Головань заявляв, що його клієнт, "скасувавши важливий закордонний візит до Швейцарії і заплановані зустрічі зі світовими лідерами, особисто відвідав Державне бюро розслідувань".

"Щоб повернути слідчих ДБР у рамки закону і примусити їх вручити повістки про виклик свідка у порядку, встановленому КПК", - додав юрист.

За словами адвоката, Порошенко приходив учора, "щоб отримати повістки про виклик для допиту як свідка на 24 (справа про Мінські угоди) і 31 січня (справа моряків), 11 лютого 2020 року (справа про судову реформу)".

"Жодних інших повісток ні на 21 січня, ні на інші дати не вручалося", - заявив Головань.

Раніше слідчі Державного бюро розслідувань скерували до Генеральної прокуратури проєкт повідомлення про підозру Петру Порошенку.

Порошенкові інкримінують зловживання владою.

ДБР відкрило 13 проваджень, у яких фігурує Петро Порошенко. Їх відкрили за заявами колишнього заступника голови Адміністрації експрезидента Януковича Андрія Портнова.

Зараз ви читаєте новину «ДБР хоче примусово доставити Порошенка на допит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути