вівторок, 26 травня 2020 17:11

ДБР брало музей Гончара штурмом - Герасимов

Спецпризначенці ДБР увірвались штурмом у приміщення Музею Івана Гончара, зламавши двері.

Про це повідомив народний депутат України, співголова фракції "Європейська Солідарність" Артур Герасимов.

  Нардеп Артур Герасимов: "ДБР штурмом увірвалось в музей Івана Гончара"
Нардеп Артур Герасимов: "ДБР штурмом увірвалось в музей Івана Гончара"

Він також зазначив, що силовики не допустили у приміщення народних депутатів та журналістів.

  Нардеп Артур Герасимов: "ДБР штурмом увірвалось в музей Івана Гончара"
Нардеп Артур Герасимов: "ДБР штурмом увірвалось в музей Івана Гончара"

"Володимир Зеленський на пресконференції пообіцяв пригоди Петру Порошенку. Але п'ять років президенства пройшли в чіткій відповідності закону. Саме тому нічого немає, тому що нічого не може бути. Петро Порошенко все робив у чіткій відповідності закону. І коли всі інші вивозили з України твори мистецтва і картини, він завозив і повертав. Причому купуючи офіційно, сплачуючи податки і декларуючи все офіційно. Для них було шоком, що картини виставили відкрито в Україні. Другий шок був у тому, що всі оригінали документів відносно їх офіційного завозу і купівлі. Це було другим шоком", – наголосив Герасимов.

"Ключове, що це доводить – вони Путіна своїм ворогом не бачать. А бачать своїм ворогом Порошенка за те, що він сумлінно захищав Україну 5 років. Це викликає їхню ненависть і вкладається в дуже велику кількість інших дій, які говорять тільки про одне – проросійський реванш зайшов у вищі органи держави і в правоохоронні органи", – наголошує Герасимов.

Директор Музею Петро Гончар також повідомив, що невідомі зі зброєю без рішення суду зламали двері та увійшли у приміщення, блокували його та співробітників у приміщеннях музею і не дозволяли користуватись телефоном.

"Яке судове рішення? Виламали двері, забороняли дзвонити по телефону. Не пояснювали нічого. Я намагався телефонувати власнику колекції для дозволу на перегляд колекції. Забороняли. Пояснювали, що оглянуть приміщення відповідно своїм посадовим обов'язкам, що вони мають право громадські приміщення оглядати. Це приміщення комунальної власності. Я був там, але двері виламали в експозицію. Можливо, вони виносять роботи десь. Ніхто не показував рішення суду. Я був у кабінеті, вони самі проломилися, навіть не попередили, що ламають двері", – розповів директор музею.

Зараз ви читаєте новину «ДБР брало музей Гончара штурмом - Герасимов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі