неділя, 11 червня 2023 21:56

Спецтема: Війна Росії проти України

"Навіть звірі моральніші, ніж ви" – звернення президента

"Навіть звірі моральніші, ніж ви" – звернення президента
Президент Володимир Зеленський наголосив на злочинах росіян у Херсонщині. Фото: ОП

Російські окупанти обстрілюють евакуаційні маршрути, пункти евакуації та човни, на яких вивозять людей у Херсонській області.

Три людини загинуло під час евакуації з Кардашинки на лівому березі, сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

"Окупанти створили цю катастрофу, підірвавши дамбу, кинули людей напризволяще в затоплених містах і селах і ще й обстрілюють після цього човни, на яких людей намагаються забрати. Навіть звірі моральніші, ніж ви, російська держава", – сказав він.

Херсонщину відвідали представники Міжнародного кримінального суду. Почалася робота з розслідування катастрофи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони пояснили, з якою метою Росія підірвала Каховську ГЕС

"Дуже важливо, що представники міжнародного правосуддя на власні очі побачили наслідки цього російського теракту та самі почули, що російський терор продовжується. І продовжується ще максимально цинічними та жорстокими обстрілами затопленої території, території евакуації", – вказав президент.

Він подякував військовим, які б'ються на фронті. Відзначив ОСУВ "Хортиця" та "Таврія".

Російські окупанти не тільки не евакуюють населення лівобережжя Херсонщини, що постраждало від наслідків підриву дамби Каховської ГЕС, але й вбивають тих, хто намагається врятуватися звідси.

Зокрема, 11 червня загарбники атакували човен з цивільними, які намагалися евакуюватися з лівого берега області.

Зараз ви читаєте новину «"Навіть звірі моральніші, ніж ви" – звернення президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі