Ексклюзиви
середа, 20 серпня 2008 08:59

Дата заходу до Севастополя кораблів Чорноморського флоту РФ перенесена

Запланований раніше захід до Севастополя кораблів Чорноморського флоту РФ, що знаходяться в районі Грузії, відбудеться вранці 21 серпня. Про це стало відомо з джерел, близьких до командування українських ВМС.

Прес-служба Міністерства оборони України повідомила у вівторок, що командування Чорноморського флоту Російської Федерації надало в Міноборони України формат повідомлення про захід до Севастополя чотирьох своїх кораблів, які вийшли з Новоросійська.

Як планувалося, ракетний крейсер "Москва", сторожовий корабель "Смєтлівий", малий ракетний корабель "Міраж" і малий тральщик "Турбініст" повинні були зайти до Севастополя вранці 20 серпня.

"Процедура повідомлення про захід до Севастополя чотирьох кораблів Чорноморського флоту Росії була витримана відповідно до указів Президента України Віктора Ющенка N705/2008 і N706/2008 "Про рішення Ради національної безпеки й оборони України" від 13 серпня 2008 року "Про ситуацію навколо пересувань, пов"язаних з діяльністю військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації поза місцями їхньої дислокації на території України" і "Про рішення РНБО від 13 серпня 2008 року "Питання перетину державного кордону військовослужбовцями, військовими кораблями (суднами забезпечення) і літальними апаратами ЧФ РФ, який знаходиться на території України", - мовилося в повідомленні прес-служби МО України.

Президент України Віктор Ющенко указами від 13 серпня ввів дозвільний механізм перетину держкордону України кораблями й літаками Чорноморського флоту (ЧФ) РФ.

"Існує необхідність введення дозвільного механізму для перетину державного кордону України військовослужбовцями, вантажними і військовими кораблями і літальними апаратами ЧФ РФ, що дасть можливість мати об"єктивну інформацію про базування ЧФ РФ на території України", - наголошується у рішенні РНБО, затвердженому указом Президента.

Крім того, в указі написано, що "кораблі й літаки ЧФ РФ можуть перетинати державний кордон України тільки після надання в штаб ВМС України повідомлення про це, причому документ повинен бути поданий не пізніше, ніж за 72 години до передбачуваного перетину кордону".

У повідомленні повинно бути вказано, скільки людей знаходиться на кораблі (літаку), а також повинна бути надана інформація про наявність на борту озброєнь, боєприпасів, вибухових речовин, військового майна, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Дата заходу до Севастополя кораблів Чорноморського флоту РФ перенесена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути