неділя, 29 вересня 2024 18:32

Данія вкладе майже $630 млн в оборонну промисловість України, використовуючи заморожені російські активи

Данія вкладе майже $630 млн в оборонну промисловість України, використовуючи заморожені російські активи
Данія вкладе майже $630 млн в оборонну промисловість України, використовуючи заморожені російські активи. Фото: ecopolitic.com.ua

Міноборони Данії збирається інвестувати в українську оборонну промисловість $628 млн.

Українська зброя і техніка потраплятимуть на фронт за допомогою фінансувань з боку Данії. Для цього країна використовує доходи від заморожених російських активів, повідомляє "Європейська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден дає $8 мільярдів на зброю, а F-16 летять захищати Україну

Міністр оборони Трельс Лунд Поульсен разом із українським колегою Рустемом Умєровим і міністром стратегічної промисловості Германом Сметаніним підписали угоду про наміри продовжити співпрацю щодо контрактів з українськими оборонними підприємствами.

Трельс Лунд Поульсен зауважив, що це посилює здатність українців виробляти саме ту зброю, на яку є попит.

"Данія лідирує, здійснюючи пожертвування озброєнь безпосередньо від української оборонної промисловості. Це посилює здатність українців виробляти саме ту зброю, яка має попит", - зазначив він.

G7 у червні досягла принципової згоди про надання безповоротного кредиту Україні. Його погасять коштом прибутку, отриманого від заморожених активів російського центрального банку на близько $280 млрд, більша частина яких зберігається в Європі.

Спочатку США і ЄС домовилися що кожен внесе близько $20 млрд. Але Вашингтон зажадав від Європи більш довготривалого режиму санкцій. Це має гарантувати, що надприбутки будуть доступними.

Зараз ви читаєте новину «Данія вкладе майже $630 млн в оборонну промисловість України, використовуючи заморожені російські активи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі