середа, 12 травня 2021 13:28

Данілов розповів про знахабнілих олігархів і ліквідацію "п'ятої колони"

Данілов розповів про знахабнілих олігархів і ліквідацію "п'ятої колони"
В РНБО вже нарахували 13 олігархів. Фото: Facebook.com/danilov.oleksiy

Держава має демонтувати олігархічну економіку й ліквідувати "п'яту колону". Це найближчі завдання, які стоять перед владою, заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов.

"Поряд із воєнною агресією Російської Федерації однією з основних загроз національній безпеці є олігархічна система", - написав він у Facebook

"З роками олігархічна система, яка дедалі більше укріплювалася й запливала фінансовим корупційним жирком, ставала впевненішою в собі й усе нахабніше втручалася в українську політику.

Олігархічні групи через інкорпорованих у владу "своїх правильних" кадрів фактично приватизували сектори вітчизняної економіки - газову, хімічну, енергетичну, нафтопереробну галузі, і протягнули свої пазурі до прибуткового аграрного сектору. Монополії призвели до глибинної корупції", - заявив секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов із віллами за мільярди, Коломойський, ОПЗЖ і російські олігархи: кому українці переплачують за електрику

За словами Данілова, зараз олігархи чинять "шалений опір" реформам, і президент Володимир Зеленський "добре усвідомлює проблему".

"Проблема своєю чергою ускладнюється наявністю "п'ятої колони" всередині країни, яка змогла стати впливовим чинником, завдячуючи, зокрема, російським корупційним грошам.

Росія впродовж десятиріч свідомо й послідовно через корупційні схеми розбещувала український політичний клас. Свідомо знищувала українську економіку, формуючи власні групи впливу й захоплюючи нові сегменти в політичній, економічній, медійній, релігійній галузях життєдіяльності держави", - заявив Данілов.

"На мою думку, за попереднім оцінюванням, в Україні є 13 осіб, яких можна віднести до категорії олігархів. Основна ознака цієї групи - вплив на владу", - додав секретар РНБО.

Президент Володимир Зеленський доручив розробити закон про олігархів.

11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру двом народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку й Тарасу Козаку. Їх підозрюють у державній зраді.

Зараз ви читаєте новину «Данілов розповів про знахабнілих олігархів і ліквідацію "п'ятої колони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі