середа, 28 грудня 2022 00:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов прокоментував можливість новорічної атаки російських терористів на енергетику України

Данілов прокоментував можливість новорічної атаки російських терористів на енергетику України
Данілов не виключив, що терористи РФ не атакують на Новий рік, але закликав бути готовими до удару. Фото: the Globe and Mail

Російські терористи можуть відмовитися від заздалегідь запланованого ними терористичного ракетного обстрілу української енергетики на Новий рік, оскільки їм потрібно економити ракети.

Але немає ніякої гарантії, що це станеться, тому потрібно бути готовим до нового російського теракту в будь-який момент, заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Будемо вважати, що вони будуть економити запас ракет. Сподіваємося, що свята проведемо у відносному спокої" - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: CNN: У США говорять про труднощі у відновленні української енергосистеми

З усім тим, додав Данілов, українське керівництво не може дати ніяких гарантій того, що росіяни не влаштують черговий ракетний теракт перед Новим роком, нехай в окупантів і залишилося мало ракет.

Тому людям в будь-якому випадку потрібно берегти себе і дотримуватися правил безпеки, коли мова йде про загрозу російських терактів у святкові дні.

Понад 700 об'єктів критичної інфраструктури з початку повномасштабного вторгнення зазнали російських обстрілів. Йдеться про газопроводи, електропідстанції, мости та інше.

Тим часом у Міненерго не виключають, що російські терористи можуть обстріляти українську енергосистему на Новий рік. Зараз важко спрогнозувати силу обстрілу і можливі наслідки.

Зараз ви читаєте новину «Данілов прокоментував можливість новорічної атаки російських терористів на енергетику України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі