четвер, 25 листопада 2021 22:38

Данілов прокоментував можливість прямого вторгнення Росії

Данілов прокоментував можливість прямого вторгнення Росії
Данілов не бачить передумов для прямого вторгнення російських військ. Фото: dw.com

На сьогодншній день немає загрози прямого вторгнення російських військ в Україну.

Про це сказав голова Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в програмі Право на владу, передає Gazeta.ua .

"Путін не знімає з порядку денного знищення України. Чи буде війна? Питання залишається відкритимя. Але ми маємо до цього бути готові. І ми готувалися.

У Путіна велике бажання сісти за стіл переговорів із Байденом. Бажано в цьому році. І домовитися про те, шо він тут буде панувати. І зараз ця істерія, яка нагнітається з боку Російської Федерації: пересування військ, тренування, відбувається в контексті того, що вони мають домовитися. Що буде, якщо вони не домовляться, невідомо", сказав Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія активно перекидає нові війська й техніку до Криму - Bloomberg

Зараз передумов для прямого вторгнення російських військ немає, "проте загроза є завжди", повторив голова РНБО.

"Хто його (Путіна - ред.) тут чекає, крім ОПЗЖ. Тут є наші громадяни, які його не підтримують. Чому він має сюди припертися?", сказав Данілов.

Він підкреслив, що навіть у разі гіпотетичного вторнення РФ Україна отримає підтримку західних парнерів, про що було заявлено раніше.

"Реакція буде миттєва, дуже жорстка. Ми вже отримуємо велику допомогу з боку США, Британії, Канади", - наголосив секретар РНБО.

На його думку, осторонь не стоятимуть і країни Балтії та Польща, "оскільки будуть наступними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США закликають збільшити постачання летальної зброї в Україну

30 жовтня видання The Washington Post із посиланням на анонімних чиновників повідомило, що Росія знову нарощує військову присутність біля кордонів з Україною, що непокоїть деяких офіційних осіб у США та Європі.

1 листопада видання Politico опублікувало супутникові знімки, які це нібито підтвердили.

Збройні сили НАТО мають бути готовими до війни з Росією, заявив начальник штабу оборони Британії генерал Нік Картер. За його словами, ситуація на кордоні Білорусі й України була "класичним відвертанням уваги" з боку російського уряду, яке тривало роками.

У Міноборони України підтвердили загрозу дестабілізації ситуації в Україні взимку. Військове вторгнення РФ може статися на початку грудня.

У Кремлі інформацію про можливе повномасштабне вторгнення Росії на територію України назвали безпідставною. Стверджують, що "Росія ні для кого не становить загрози".

Зараз ви читаєте новину «Данілов прокоментував можливість прямого вторгнення Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі