четвер, 13 липня 2023 11:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов назвав головний здобуток для України на саміті НАТО

Данілов назвав головний здобуток для України на саміті НАТО
Саміт країн НАТО у Вільнюсі показав, що на мріях росіян про відновлення їхньої так званої імперії можна поставити хрест. Фото: facebook.com/danilov.oleksiy

Гарантії безпеки G7 для України стали однією з основних подій на саміті НАТО у Литві.

Дуже важливо, що країни з ядерною зброєю надаватимуть Україні допомогу, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Мало хто зробив аналіз спільної декларації країн "Великої сімки" про підтримку України. Це дуже важливо, що країни-володарі ядерної зброї надаватимуть нам допомогу", ‒ наголосив секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський підсумував результати саміту НАТО для України

Саміт країн НАТО у Вільнюсі показав, що на мріях росіян про відновлення їхньої так званої імперії можна поставити хрест.

"Ми будемо в НАТО. У цьому більше немає сумнівів. Більше того, саме вчорашній день показав, що на думках росіян про розбудову Російської імперії поставлено хрест. Не буде більше існувати вона", ‒ додов Данілов.

12 липня лідери країн "Великої сімки" погодили декларацію про гарантії безпеки для України.

Саміт Північноатлантичного альянсу у Литві продемонстрував, наскільки повномасштабне вторгнення росіян в Україну відкинуло назад цілі, заради яких, як стверджує Кремль, Росія розпочинала війну.

На тлі саміту НАТО міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу намагався представити контрнаступ Збройних сил України як невдалу операцію. Навіть попри настанови Кремля не применшувати результати ЗСУ та не перебільшувати російські успіхи, щоб позиціонувати очолюване ним Міністерство оборони РФ як ефективного керівника бойовими діями в Україні після невдалого заколоту ПВК "Вагнер".

Зараз ви читаєте новину «Данілов назвав головний здобуток для України на саміті НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі