неділя, 30 січня 2011 16:01

Данилишин пообіцяв не робити нічого проти України

Данилишин пообіцяв не робити нічого проти України

Екс-міністр економіки Богдан Данилишин запевняє, що працюючи в міністерстві робив все для того, щоб зменшити кількість процедур із одним виконавцем.

Про це він заявив в інтерв'ю "Радіо "Свобода", коментуючи кримінальні справи порушені проти нього в Україні.

"Якщо порівнювати закупівлі, які здійснювалися у 2007-2010 роках, то я робив все для того, щоб зменшити кількість процедур із одним виконавцем. Наприклад, у 2007 році з одним виконавцем було використано закупівель на суму в 131 мільярд гривень чи 52% всіх закупівель", - уточнив політик.

"У першому кварталі 2008 року таких закупівель було на 60 мільярдів, або майже 80% всіх закупівель. Коли ж цими питаннями почало займатися міністерство економіки, ці відсотки скоротилися у 2008 році до 21%, а у 2009 трохи більше 30% всіх закупівель", - розповів Данилишин.

"У ці роки, особливо у 2008 році, у мене були конфлікти з колишнім керівництвом тендерної палати, у якій керували не останні люди з Партії регіонів і комуністи, це люди з команди Януковича. І хочу відзначити, що жодної кримінальної справи за період з 2007-2008 років не відкрито. І, зокрема, документів цього періоду немає навіть в наявності, і куди вони зникли, і хто з ними займається, ніхто не знає", - заявив він.

Данилишин знову зазначив, що його переслідують за політичні переконання.

"Відразу ж після зміни уряду з мого боку неодноразово лунали критичні зауваження на адресу дій теперішньої влади. Навіть у травні-червні 2010 року були мої неодноразові публікації у міжнародних виданнях. В одній публікації в Уніан йшлося про російський кредит уряду Януковича у 2 мільярди доларів від російського Зовнішекономбанку для того, щоб заповнити діру у бюджеті", - розповів він.

"Природно, що це не могло подобатися новій владі Партії регіонів. Зрозуміло, що заходи нової влади були направлені на те, щоб позбавити опозицію і членів колишнього уряду можливості говорити правду в ЗМІ", - додав він.

Колишній міністр економіки уточнив, що "в даний час нічого не буду робити проти України".

"Навпаки, я буду робити все для того, щоб інтегрувати Україну у світовий економічний і політичний процес. Це й формування спільних підприємств, і пропаганда можливостей України у певних галузях. Україна має бути відкритою державою, навіть при нинішній владі", - заявив Данилишин.

Зараз ви читаєте новину «Данилишин пообіцяв не робити нічого проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі