четвер, 28 жовтня 2010 15:59

Данилишин нагадав Януковичу, як допомагав йому стати доктором

Данилишин нагадав Януковичу, як допомагав йому стати доктором

Колишній міністр економіки Богдан Данилишин сприяв президенту Віктору Януковичу в перезахисті докторської дисертації.

Про це Данилишин розповів у статті для Української правди. Екс-міністр підкреслив, що вже більше 10 років знає Януковича. "Свого часу я був одним з наукових керівників програми науково-технічного розвитку Донецької області, учасником розробки програм діяльності уряду прем'єр-міністра Віктора Януковича та інших документів", - зазначив він.

"Сподіваюся на об'єктивний підхід президента України до вирішення цієї проблеми (кримінальна справа, порушена проти екс-міністра), в тому числі і як науковця, дорозі якого в науковий світ сприяв і я - перезахист ним докторської дисертації відбувався у нас в інституті", - нагадав Данилишин.

"Я готовий і зараз долучитися до реалізації Програми економічних реформ, використовуючи свій науковий та практичний досвід. Якщо ж ні - вимушений буду просити сприяння міжнародного співтовариства", - написав політик.

Генеральна прокуратура України минулого тижня заявляла про те, що процес екстрадиції вже розпочався.

Як відомо, Данилишина звинувачують у фінансових зловживаннях на суму близько 14 мільйонів гривень, він провину заперечує.

Колишнього міністра економіки України затримали в Празі 18 жовтня. За даними міністерства юстиції Чехії, тепер він перебуває у камері попереднього ув'язнення.

Напередодні Юлія Тимошенко заявила про те, що як екс-прем'єр і лідер партії "Батьківщина" просить Чехію надати Данилишину політичний притулок. Сам він, за свідченням адвокатів, розглядав таку можливість, але ще не вирішив, чи варто йти на такий крок.

Зараз ви читаєте новину «Данилишин нагадав Януковичу, як допомагав йому стати доктором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі