неділя, 20 лютого 2011 10:50

ДАІ від техогляду потрібно абстрагувати - Могильов

ДАІ від техогляду потрібно абстрагувати - Могильов

Уряд не може зовсім скасувати техогляд автомобілів, але планує привести його у відповідність з європейськими нормами.

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" заявив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.

"За європейськими мірками техогляд кожного автомобіля повинен здійснюватися, більше того на кожний автомобіль видається сертифікат про проходження техогляду", - сказав він.

"Я вважаю, що нам ДАІ від техогляду потрібно абстрагувати однозначно і той проект закону, який ми готуємо зараз, він вже перебуває на узгодженні в Кабміні, стосується саме цього", - підкреслив міністр.

"Ми пропонуємо, щоб всі нові автомобілі до трьох років техогляд взагалі не проходили, всі інші проходили його через кожні два роки, а автомобілі більше 15 років - проходили раз на рік. Таксі і автобуси проходять техогляд двічі на рік - більш часто, тому що вони перевозять пасажирів", - зазначив Могильов.

Він також додав, що проводити техогляд будуть спеціальні станції, які будуть сертифіковані за певними параметрами дослідження автомобіля, з веб-камерою, щоб фотографія автомобіля була вставлена в протокол про його огляд.

"Якщо автомобіль відповідає всім міркам, людина там же на станції отримує талон техогляду. ДАІ до цієї справи відношення не має. Вони просто видають талони для станції", - сказав глава МВС.

"Якщо автомобіль не відповідає чомусь, є якась несправність, людина сама його ремонтує, де вона бажає - у себе в гаражі або на станції", - зазначив міністр.

Як відомо, Верховна Рада не підтримала в першому читанні законопроект щодо скасування державного технічного огляду транспортних засобів.

Зараз ви читаєте новину «ДАІ від техогляду потрібно абстрагувати - Могильов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі