середа, 12 грудня 2012 18:47

"Ця Верховна Рада нам сумувати не дасть" - Гайдай про перший день нової ВР

"Ця Верховна Рада нам сумувати не дасть" - Гайдай про перший день нової ВР
Виборці "Свободи" такої поведінки і очікували - експерт. Фото: gazeta.ua

Перший день роботи нового парламенту засвідчив, що ця ВР буде значно цікавішою і радикальнішою.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Сергій Гайдай.

Аналізуючи перший день роботи Верховної Ради VII скликання, експерт підкреслив: "Перш за все, видна перша акція, яка перекрила все, навіть новину про призначення Азарова. Це історія із сім'єю Табалових. У зв'язку з цим "Свобода" підтвердила свою роль у майбутній Раді — це будуть хлопці, які будуть рішуче воювати і не давати можливості заснути глядачам на трансляціях засідань Верховної Ради".

Так, Гайдай наголосив, що хоч "тушки"явище і не нове, але такого їм спротиву, який сьогодні продемонструвала "Свобода", ще не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати вирішили сидіти в Раді до ночі

"Поки що нічого нового — "тушки" як були, так і є. Але зараз до них більш рішуча реакція. Якщо раніше вони з'являлися тишком-нишком, то зараз, через те, що на виборах протистояння йшло по лінії "опозиція-влада", то перші "тушки" викликали великий суспільний резонанс, медіа-резонанс і реакцію самих політиків. Їх навіть не допустили до зали", - наголосив він.

Політтехнолог додав: "Тобто, я думаю, ця Верховна Рада нам сумувати не дасть. Ми будемо бачити велику кількість різних акцій, скандалів, протистоянь. Хоча і раніше вони були, але мені здається, що ця Рада буде ще більш цікавою. Адже раніше ніколи не було такого, щоби "тушок" не допустили до зали, а зараз це вже відбулося".

Гайдай також підкреслив, що більшість опозиційних виборців підтримують такі радикальні дії "свободівців" у парламенті .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Першим "тушкам" у Раді ледь не видерли очі і виштовхали із залу

"Більшість тих, хто голосував за "Свободу", голосували саме за таку поведінку. Це єдині, хто буде з кулаками відстоювати свої політичні погляди. А саме цього не діставало", - підкреслив він.

Нагадаємо, що сьогодні "Свобода" на першому засіданні Верховної Ради виштовхнула із сесійної зали потенційних "тушок" Олександра та Андрія Табалових. Крім того, "свободівці" демонтували частину паркану навколо Верховної Ради, а після того, як їх не пускали назад до будівлі ВР - вибили вхідні двері.

Зараз ви читаєте новину «"Ця Верховна Рада нам сумувати не дасть" - Гайдай про перший день нової ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі