пʼятниця, 16 січня 2009 10:43

ЦВК відмовилася вигнати з Ради перебіжчика Рибакова

Центральна виборча комісія відмовився визнати вибраним депутатом Верховної Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Олега Тищенка.

За ухвалення цього рішення проголосували 7 присутніх членів комісії, проти - 5, утрималися - 2, передають "Українські новини".

ЦВК розглядала реєстрацію депутатом Верховної Ради Тищенка замість Ігоря Рибакова (фракція Блоку Юлії Тимошенко).

В ході засідання ЦВК адвокат депутата Ради від БЮТ Ігоря Рибакова Ганна Преснякова розповсюдила копію визначення Окружного адміністративного суду Одеської області від 22 грудня у справі за позовом Рибакова до БЮТ і ЦВК про визнання протиправним і відміну рішення ради БЮТ від 30 червня про дострокове припинення депутатських повноважень Рибакова, яке зобов"язує ЦВК утриматися від дій з реєстрації інших депутатів замість Рибакова до судового розгляду, який повинен відбутися 20 січня.

Низка членів ЦВК заявили про неможливість ухвалювати рішення з визнання Тищенка обраним у зв"язку з вказаним визначенням суду.

При цьому заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила, що вказане визначення до ЦВК не надходило.

Після засідання депутат Ради від БЮТ Андрій Портнов заявив, що у випадку, якщо на найближчих засіданнях ЦВК не ухвалить рішення про визнання обраним і реєстрацію Тищенка, БЮТ може подати на ЦВК до суду зі звинуваченням в бездіяльності.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера також не виключив можливість звинувачення ЦВК в бездіяльності.

У липні Одеський обласний адміністративний суд заборонив ЦВК реєструвати депутата Ради за списком БЮТ замість Рибакова.

26 вересня Окружний адміністративний суд Одеської області відмінив своє визначення про заборону ЦВК реєструвати депутата Ради за списком БЮТ замість Рибакова.

6 червня Рибаков заявив про вихід зі складу коаліції в Раді, повідомляє ProUa.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК відмовилася вигнати з Ради перебіжчика Рибакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі