пʼятниця, 21 вересня 2007 08:34

ЦВК: Вибори відбудуться навіть без "Регіонів"

ЦВК: Вибори відбудуться навіть без "Регіонів"
Позачергові парламентські вибори 30 вересня відбудуться, навіть якщо Партія регіонів відмовиться від участі в них.

Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

"За законом вибори відбудуться навіть у тому випадку, коли залишиться тільки один суб"єкт виборчого процесу - політична партія або блок. Але мені цього дуже б не хотілося", - заявив Магера.

При цьому Магера підкреслив, що в ЦВК на сьогоднішній день не надійшло жодного рішення з"їзду партій або блоків про зняття з реєстрації кандидатів, зареєстрованих за списком цієї партії або блоку.

"Тільки таке рішення може бути підставою для ухвалення рішення ЦВК про скасування реєстрації кандидатів у народні депутати", - підкреслив він.

Магера також нагадав, що згідно з законом про вибори народних депутатів, якщо партія або блок ухвалять рішення не брати участі у виборах більш, ніж за 10 днів до дня виборів, то ЦВК зобов"язана передрукувати бюлетені.

Якщо ж таке рішення було ухвалено менш, ніж за 10 днів до дня виборів, то у виборчому бюлетені навпроти відповідної партії або блоку проставляється штамп "Вибув".

Таким чином, останній термін ухвалення ЦВК рішення про передрук бюлетенів, у випадку зняття з балотування будь-якої партії або блоку, минув 19 вересня.

Раніше перший віце-прем"єр, член Партії регіонів Микола Азаров заявив, що якщо Партія регіонів ухвалить рішення про відмову брати участь у позачергових парламентських виборах, це буде означати їхнє скасування, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК: Вибори відбудуться навіть без "Регіонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі