середа, 22 жовтня 2008 18:51

ЦВК: Провести вибори 14 грудня неможливо

Ні 7-го, ні 14-го грудня проведення позачергових парламентських виборів в Україні неможливе, вважає заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

"Ні 7-го, ні 14-го грудня по термінах ЦВК не встигне, тому що є певний період виборчого процесу, впродовж якого можна прийняти певні заходи", - заявив Магера, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день до 14-го грудня залишилося 52 календарних дня, тоді як виборчий процес на позачергових виборах повинен включати від 54 до 60 днів", - додав він.

На думку Магери, на сьогоднішній день проведення позачергових парламентських виборів можливе не раніше 21 грудня.

Він також повідомив, що звернення від Президента України Віктора Ющенка з проханням дати роз"яснення, чи можливе проведення позачергових виборів 7 або 14 грудня в ЦВК не поступало.

Президент України Віктор Ющенко в середу заявив, вважає недоцільним перенесення дати на пізніший термін, ніж 7-і або 14-і грудня. Він також повідомив, що звернувся в ЦВК з проханням дати відповідь, чи є можливість проведення виборів в ці дати.

Раніше Президент своїм указом від 9 жовтня призначив позачергові вибори на 7 грудня. 20 жовтня він припинив дію цього документа іншим указом. Проте в ньому не повідомляється про можливу дату виборів.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК: Провести вибори 14 грудня неможливо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі