субота, 11 жовтня 2008 15:12

ЦВК призупинила організацію виборів

ЦВК виконуватиме ухвалу Окружного адміністративного суду Києва про заборону на здійснення будь-яких дій з організації позачергових парламентських виборів.

Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера в інтерв"ю агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

"Є документ, який називається ухвала Окружного адміністративного суду, і цим документом ЦВК зобов"язана утриматися він здійснення яких-небудь дій на виконання вимог закону про вибори народних депутатів України. Тому ніхто сьогодні в ЦВК, звичайно, не порушуватиме Конституцію і закони", - заявив Магера.

Магера повідомив, що в суботу не було і не буде засідання ЦВК. "Була нарада членів ЦВК, на якій члени комісії в колегіальному режимі ознайомилися з текстом даної ухвали Окружного адміністративного суду", - повідомила заступник глави ЦВК.

За його словами, дана ухвала датована 10 жовтня і під нею стоїть підпис судді Володимира Келеберди.

При цьому Магера підкреслив, що ЦВК поки не ухвалювала жодного рішення з організації й підготовки проведення позачергових виборів.

Разом з тим заступник глави ЦВК не виключає, що затримка з організацією виборчого процесу може призвести до зриву термінів виконання заходів, передбачених законом. Зокрема, за його словами, в суботу закінчується останній день, коли ЦВК повинна визначити норму представництва від фракцій, які були в поточному скликанні Верховної Ради, в окружних виборчих комісіях.

"У зв"язку з появою ухвали суду, яка зареєстрована в ЦВК, комісія не може розглянути на своєму засіданні це питання і ухвалити рішення", - підкреслив Магера.

"Якщо дана судова ухвала буде відмінена, то, безумовно, виборчий процес поновиться, і ЦВК займатиметься питаннями виборчого процесу. Поки така ухвала є діючою, безумовно, ЦВК не може виконувати повноваження, що покладені на неї законом про вибори народних депутатів", - підкреслив заступник глави комісії, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК призупинила організацію виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі